FRASES PARA MIMAR EL ALMA

LO QUE HOY ES TU META, MAÑANA SERÁ TU SALIDA.

lunes, 27 de febrero de 2012

Documental y mesa Redonda: Territorio Liberado: Sáhara Occidental

Gracias a M. Paz nos hemos enterado de que mañana 28 en el Centre de Cultura de Sa Nostra realizan una mesa redonda sobre el Sáhara Occidental y proyectan el documental Territorio Liberado.

Tenemos grandes recuerdos del Sáhara...y de los 42km que corrí en el Maratón del Sáhara.
Els 36 anys de la proclamació de la RASD (República Àrab Sahrauí Democràtica) és el tema del que parlaran Juli Raneda, membre de l'Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, Mohamed Tleimidi, delegat del Frente Polisario a les illes Balears i Yago Monserrat Berenguel, director de cinema.
República Àrab Sahrauí Democràtica
L’any 1976 Espanya abandona els territoris que formaven l’antiga colònia del Sàhara Occidental i el poble Sahrauí proclama la RASD.  Aquí comença la guerra entre el Frente Polisario i el Regne de Marroc i l’èxode sahrauí cap a la regió de Tinduf  (el desert del desert). 36 anys després, més de 200.000 persones, en gran part dones i infants, viuen a l’exili, en condicions precàries i d’extrema duresa a l’espera de la realització d’un referèndum d’autodeterminació.

Territori alliberat
Durant l'acte es projectarà el documental "Territori alliberat", del director català Yago Monserrat Berenguel, presentat a la passada edició del Festival Fisahara.
“Territori alliberat” és un interessant documental que recupera, en la experiència del jove Mohamed Alí, el dia a dia de la vida al territori dels nòmades sahrauís.
Mostra, en boca de Mohamed, el patiment i la lluita constant del poble sahrauí, i la seva coexistència amb el major camp de mines del món. Mohamed torna al Sàhara després de molts d’anys per trobar el seu germà qui, afectat mentalment per la guerra, vaga sol pels camps de mines.
Más Info AQUÍ

No hay comentarios:

Publicar un comentario